Kidepo Valley National Park

Van bergachtig terrein tot uitgestrekte grasland- en palmsavannes

Kidepo Valley National Park

Een van de mooiste parken van Oeganda

In het noordoosten van Oeganda, volledig geïsoleerd van de rest van het land, ligt één van de spectaculairste parken, Kidepo Valley National Park. Het landschap varieert van bergachtig terrein met restanten montane bos tot uitgestrekte grasland- en palmsavannes. In het park leven meer dan 86 soorten wilde dieren, waaronder olifant, leeuw, zebra, giraffe, dik-dik, buffel, oribi en waterbok. Er komen zes verschillende primaten voor en meer dan 460 vogelsoorten. In de omgeving van het park leven de Karamojong, een nomadenstam die veel overeenkomsten heeft met de Maasai in Kenia.

KARAMOJONG

Nabij Mount Moroto en midden in Karamoja leven de Karamojong. De kleurrijke stam, bekend om hun liefde voor vee, is een trots en uniek volk dat nog steeds als pastoralisten overleeft. De kleurrijke dekens, piercings en kettingen vol kralen, de taal en traditionele dansen maken ze uniek van de andere stammen in Oeganda.

Rondreizen door Oeganda

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Kidepo Valley National Park 

Apoka Safari Lodge

Afgelegen exceptionele lodge in de ongerepte wildernis van Kidepo Valley N.P.

INSPIRATIE VOOR Kidepo Valley National Park

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top