Mount Elgon National Park

Vruchtbaar, bergachtig en vogelrijk hikers walhalla op de grens met Kenia

Mount Elgon National Park

Vruchtbaar, bergachtig en vogelrijk hikers walhalla op de grens met Kenia

Mount Elgon National Park

Mount Elgon National Park

Mount Elgon National Park ligt op de grens met Kenia en dankt haar naam aan, jawel; Mount Elgon, de oudste vulkanische berg in Oost-Afrika. Met een diameter van maar liefst 80 km en een hoogte van meer dan 4.320 meter boven zeeniveau op de hoogste van de vijf pieken - Wagagai- rijst Elgon uit boven de vruchtbare omgeving waar een duizelingwekkend vogelleven, antilopen, bosapen, olifanten en buffels vrij spel hebben. Vanwege de schitterende flora van het bergachtige landschap is het een paradijs voor hikers en klimmers. De betoverend mooie bloemen, de grotten en de schitterende uitzichten maken iedere wandeling een lust voor het oog. De beste periodes hiervoor zijn de droge seizoenen, van juni tot augustus en van december tot maart.

Sipi Watervallen

Onderdeel van Mount Elgon N.P. zijn de Sipi Falls, een drietal watervallen die neerstorten in de Sipi rivier. In de omgeving – een van de mooiste koffiezones van de wereld - kunt u behalve wandelen, abseilen, raften en vliegvissen, koffietours maken. Bezoek een lokale plantage, laat u inwijden in het proces van zaaien tot branden en sluit af met een kopje eigengemaakte Arabica koffie.

NB. Mount Elgon National Park is door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen

Rondreizen Oeganda

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Mount Elgon National Park

Inspiratie reizen voor Mount Elgon National Park