Safari Akagera National Park

Een safari in Akagera National Park
Greet Hiele

Safari Akagera National Park

Birds & wildlife in Akagera National Park

Vanuit Kigali, de hoofdstad van Rwanda, gaat u ruim 2 dagen op avontuur in één van de meest afwisselende National Parks die Rwanda rijk is. Akagera National Park is gelegen aan de grens met Tanzania en genoemd naar de Akagera River, de meest afgelegen bron van de Nijl. De vegetatie is gevarieerd, van moerassen en meren tot Afrikaans savanne en weidse graslanden. Het vele water zorgt voor een rijk vogelleven en ook krokodillen gedijen hier uitstekend. Ze wachten geduldig op hun prooi.

Op safari in Rwanda

Liefhebbers van groot wild worden niet teleurgesteld. De meren hebben een grote aantrekkingskracht op olifanten, buffels, luipaarden, hyena’s en leeuwen. U maakt diverse safari’s en ziet giraffes, zebra’s en vele soorten antilopen, waaronder de zeldzame roan antiloop, door het landschap trekken. En wanneer u ’s ochtends vroeg op staat hebt u de meest kans om een glimp op te vangen van de zeldzame maar imposante schoenbekooievaar. Deze zit verscholen tussen de papyrusvegetatie aan de oevers van Lake Ihema. 

Tips & Tops Safari Akagera N.P.:

  • Combineer deze bijzondere safari met een bezoek aan de berggorilla's
  • Een bezoek aan het Genocide Memorial in Kigali mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Rwanda
  • De heuvels rond de stad Kigali nodigen uit om een wandeling te maken

 

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Vanuit Kigali naar Akagera National Park
2 Safari's in Akagera N.P.
3 Ochtendsafari en terugkeer in Kigali

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top