Volcanoes National Park

Een van de vier nationale parken in Afrika waar de zeldzame berggorilla voorkomt. In Rwanda is dit het Parc National des Volcans, genoemd naar een zestal vulkanen van de Virunga bergketen op …

Volcanoes National Park

Berggorilla's in Rwanda

In Afrika bevinden zich vier nationale parken, waar de zeldzame berggorilla voorkomt. Eén in Rwanda, één in Congo DRC en twee in Oeganda. In Rwanda is dit het Parc National des Volcans, genoemd naar een zestal vulkanen van de Virunga bergketen op de grens met Oeganda en Congo. Bij helder weer kunt u de imponerende Virunga vulkanen al van verre waarnemen. Op de flanken van deze vulkanen ligt tropisch bergregenwoud, thuis van zilverzwarte berggorilla’s, voor veel reizigers dé reden om naar Rwanda te reizen. Het is op de flanken van de Virunga's dat Dian Fossey haar jarenlange studie naar het gedrag van de bijna uitgestorven berggorilla's deed. Sinds het uitkomen van de film ‘Gorilla's in de Mist’ kent de hele wereld deze vreedzame mensapen. Onder begeleiding van deskundige gidsen gaat u te voet op zoek naar de berggorilla’s. Een onvergetelijke, maar soms zware tocht waarbij u twee tot tien uur moet lopen. Naast gorilla’s kunt u de “golden monkey”, een andere zeldzame primatensoort, bezoeken onder begeleiding van gidsen. Parc National des Volcans is natuurlijk ook een fantastische bestemming voor wandelaars. Het is mogelijk diverse van de vulkanen in het park te beklimmen. De flanken van de vulkanen zijn begroeid met sprookjesachtige hooggebergte vegetatie waaronder reuzenlobelia’s, hangende mossen en senecio’s.

Rondreizen door Rwanda

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Volcanoes National Park

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top