Ile de Gorée

Een klein eiland met een bewogen geschiedenis

Ile de Gorée

Voormalig slaveneiland

Ile de Gorée ofwel Goree Island is gelegen in een natuurlijke haven op slechts 4 km van Dakar. Gorée is een klein eiland met een lange geschiedenis. Portugezen, Engelsen, Nederlanders en Fransen hebben allen oorlog gevoerd om het bezit ervan. Vanaf de 15e eeuw werd het eiland regelmatig bezocht door goud,- en slavenhandelaren. Het eiland werd destijds gebruikt als slavendepot:  honderdduizenden slaven zijn hier vandaan naar Amerika gebracht. Op het eiland kunt u het ‘Maison des Esclaves’ en het historische museum bezoeken, waar u een goed beeld krijgt over deze pijnlijke tijd in de geschiedenis. De naam van het eiland komt waarschijnlijk van de Nederlandse naam ‘Goede Reede’. Het eiland kreeg deze naam ten tijde van de Nederlandse bezetting. Het eiland heeft een roerige geschiedenis en een bezoek zal u zeker niet snel vergeten.

Rondreizen door Senegal

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Ile de Gorée

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top