Rubondo Island Camp

Maagdelijk comfortabel paradijs in Lake Victoria

Rubondo Island Camp

Als enige aanwezigen...

Rubondo Island ligt in de zuidwestelijk hoek van het beroemde Lake Victoria, het op één na grootste meer van de wereld. Het grootste Nationale Park eiland (totaal 457 km2) bestaat uit Rubondo (240 km2) en elf kleinere eilandjes. Rubondo Island wordt slechts bewoond door een kleine troep boswachters, chimpansee onderzoekers en het kamppersoneel.

Het eiland heeft ontzettend veel te bieden. Het is het leefgebied van o.a. de wilde chimpansees, Satitunga antilopen, olifanten, giraffen, de groene meerkat, krokodillen en nijlpaarden... Op het nabijgelegen Croc en Bird Island zijn meer dan 200 inheemse vogelsoorten zoals ijsvogels, grote zilverreigers, Egyptische ganzen en trekvogels te spotten. In de maanden november en december strijken de trekvogels op Rubondo neer. Van november tot maart staat alles in bloei, een overweldigende pracht aan wilde bloemen, vooral wilde orchideeën.

Het Rubondo Island Camp is de enige accommodatie op dit eiland. Acht traditioneel ingerichte luxe tenten te midden van al dit natuurschoon. Vanaf uw privé veranda kunt u de bosbokken zien rondlopen. Het kamp heeft een restaurant, een bar, een lounge, een eigen zwembad en een terras aan het strand. De ruim voorziene bibliotheek leert u meer over de flora en fauna van dit prachtige eiland.

De boom in

Vanaf het strand loopt u over een junglepad naar een houten loopbrug die geleidelijk omhoog klimt tot aan de kruin van een boom. Hier is een unieke romantische boomhut gebouwd die is omringd door wilde vijgenbomen, wijnstokken en jungleplanten, op 30 meter afstand van het kamp. De hut is van alle gemakken voorzien en biedt 180° uitzicht over de ongerepte natuur van het eiland. Een unieke ervaring, "sleeping out"! En de volgende morgen krijgt u uw koffie of thee met muffins gewoon in de boomhut geserveerd.

Tips & tops Rubondo Island Camp:

 • Hiking door het leefgebied van de wilde chimpansees
 • Tracking Sitatunga antilopen
 • Sleeping out; een unieke wildlife ervaring! Check bij aankomst de beschikbaarheid van de boomhut
 • Wandelsafari's, game drives en boottochten door weelderige bos, bewonder de enorme verscheidenheid aan wilde dieren en bloemen (november tot maart) en vlinders (november tot maart)
 • Boottochten naar nabijgelegen Croc en Bird Island om meer dan 200 inheemse en trekvogels te spotten
 • Vis safari: hier leeft de grootste bevolking van visarenden in Afrika en de legendarische Nijlbaars (de grootste vis ooit gevangen op het eiland woog 105kg!)
 • Rehabilitatieprogramma voor chimpansees. Sluit aan bij het team van onderzoekers en kom dichtbij deze bijzondere beesten
 • Wellness weken en Yoga retraites
 • Restaurant met terras aan het strand
 • Roomservice
 • Heerlijk zwembad
 • Tuin met picknick plaats
 • Uitgebreide flora- en fauna bibliotheek
 • Wasserette/stomerij

Rondreizen door Tanzania

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Rubondo Island Camp

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top