Dahomey Koninkrijk

Het huidige Benin is ontstaan uit het Dahomey Koninkrijk dat in 1610 werd gesticht door Do Aklin. De inwoners van het koninkrijk Dahomey (ook wel Danxomé genoemd) behoren tot de etnische groep de Fon. Dit waren…

Dahomey Koninkrijk

Oude paleizen en offerplaatsen

Het huidige Benin is ontstaan uit het Dahomey Koninkrijk dat in 1610 werd gesticht door Do Aklin. De inwoners van het koninkrijk Dahomey (ook wel Danxomé genoemd) behoren tot de etnische groep de Fon. Dit waren echte vechtersbazen die zich vooral richtten op slavenhandel. Deze slavenhandel leverde hen veel macht en rijkdom op in de vorm van wapens, stoffen en kralen. Aan het einde van de negentiende eeuw werd er zelfs oorlog gevoerd met de Fransen, waarna het een Franse kolonie werd. Vanaf 1960 is het land weer onafhankelijk en in 1975 kreeg het haar huidige naam: Benin. De handwerkkleden met afbeeldingen van de symbolen van de 12 koningen die Benin gekend heeft herinneren nog aan dit verleden. De oude paleizen en offerplaatsen laten bezoekers kennismaken met de legenden van Togo en Benin. 

Rondreizen door Togo en Benin

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Dahomey Koninkrijk

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top