Shumba Camp

Luxe tentenkamp, beschut gelegen tussen vijgenbomen uitkijkend over de open vlaktes van Busanga Plains

Shumba Camp

Luxe tentenkamp, beschut gelegen tussen vijgenbomen uitkijkend over de open vlaktes van Busanga Plains

Shumba Camp

Elegant tented camp in het hart van Busanga Plains

Shumba Camp ligt in het hart van het adembenemende Busanga Plains, Kafue National Park. De naam Shumba betekent ‘leeuw’; het kamp is vernoemd naar de vele leeuwenfamilies die hier resideren. Het ligt in de schaduw van vele vijgenbomen en biedt een schitterend uitzicht over de natuurrijke open vlaktes.

De zes luxe ruime tenten staan op houten platforms en zijn voorzien van en-suite badkamers met binnen- en buitendouche.

Tips & tops van Shumba Camp:

  • Busanga Plains is rijk aan antilopen, leeuwen, wilde honden, cheeta's, rode lechwe, puku, roan en oribi; onvergetelijke guided gamedrives (in open voertuigen) gegarandeerd!
  • Nachtelijke gamedrives; kom oog in oog te staan met genet, civet, uilen en luipaarden
  • Geniet van een dag lang durende safari begeleid door een deskundige gids met een heerlijk ontspannen picknicklunch
  • Maak per luchtballon een tocht over het prachtige landschap, af te sluiten met een champagne ontbijt (N.B. voor gasten die drie nachten of langer verblijven in de periode van augustus tot oktober is dit kosteloos)
  • In dit gebied zijn 491 vogelsoorten geteld waaronder de Chaplin's barbet, rollers, bee-eaters, kingfishers, reigers en grote groepen ooievaars; speciaal voor vogelliefhebbers worden er drie uur durende vogelsafari’s georganiseerd
  • Vroeg in het seizoen staat het gebied onder water. Maak een ontdekkingstocht per boot over de kanalen van Busanga Plains
  • Beleef de Zambiaanse cultuur tijdens uw diner in de gezellige boma of op het dek
  • Shumba Camp maakt gebruik van zonne-energie

Rondreizen Zambia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Foto’s Shumba Camp