Gonarezhou National Park

Een unieke ongerepte en onomheinde safaribestemming rijk aan wild en gevarieerde ruige landschappen

Gonarezhou National Park

Een ruige pure wildernis

Geen wegen of paden. Geen omheiningen. Geen bruggen of airstrips. En geen permanente lodges. Het ruige landschap bestaat uit rivieren met rotsachtige oevers, mopane bossen, uitgestrekte vlaktes, lagunes en moerassen. De enorme diversiteit aan flora en fauna is buitengewoon, maar Gonarezhou National Park is nog het meest bekend om de Chilojo Cliffs, prachtige rode zandstenen kliffen die door de eeuwen heen gevormd zijn door erosie en uitkijken op een uitgestrekte vallei en de Runde Rivier. 

De naam betekent “plaats van de vele olifanten”, en hoewel hier niet zulke grote kuddes leven als in Hwange N.P. zijn zij goed vertegenwoordigd. In het noordoosten van het park, waar de Save River en Runde River in elkaar overlopen, hebben zich natuurlijke oases gevormd. Deze oases trekken honderden soorten vogels, wilde dieren en vissen aan. Daarnaast leven er hier veel reptielen, waaronder krokodillen. Bijzondere bewoners zijn de zeldzame nyala antilope, de Suni en blauwe duiker. In het Chipinda gebied is er het hele jaar door wild te vinden zoals leeuw, luipaard, cheeta, buffel, giraf, wilde hond en zebra.

Gonarezhou is één van de minst bezochte nationale parken van Zimbabwe. Het park grenst aan het beroemde Kruger National Park in Zuid-Afrika en het Limpopo National Park in Mozambique. Samen vormen deze drie parken het zogenaamde 'Great Limpopo Transfrontier National Park', een uitgestrekte wildernis zo groot als Nederland. 

Rondreizen door Zimbabwe

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Gonarezhou National Park 

Chilo Gorge Safari Lodge

Stijlvol comfort in de ongerepte en afgelegen natuur van zuidelijk Afrika

INSPIRATIE VOOR Gonarezhou National Park

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top