Matobo Hills

Granieten rotsblokken liggen bizar opgestapeld verspreid in het landschap

Matobo Hills

Op safari in Matobo

Op slechts een half uur rijden van Bulawayo ligt Matobo Hills National Park. Geschiedenis, cultuur, fauna en flora, u vindt het hier in overvloed!

Neushoorns en rotsgravures

Enorme stapels van rood getinte granieten rotsen liggen verspreid over het landschap en worden afgewisseld met beboste valleien en vegetatie. De geschiedenis van de mensheid gaat hier terug tot 2.000 jaar geleden toen de Bosjesmannen hier leefden en een prachtige verzameling rotstekeningen hebben achtergelaten, waarvan een groot deel goed bewaard is gebleven. Later werden de heuvels door de Ndebele mensen als heilig beschouwd en in de koloniale tijden is dit Cecil Rhodes zijn laatste rustplaats geworden. U zult geen leeuwen of olifanten terugvinden in het park, wel zijn de Matobo heuvels bekend door de aanwezigheid van de witte en zwarte neushoorn, het luipaard en de grootste populatie zwarte adelaars!
 

Rondreizen door Zimbabwe

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Matobo Hills 

Camp Amalinda

Een wildernis van graniet

INSPIRATIE VOOR Matobo Hills

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top