Matusadona National Park & Lake Kariba

Aan de oevers van Lake Kariba ligt Matusadona National Park, een wildrijk park met grote kuddes olifanten en buffels

Matusadona National Park & Lake Kariba

Grote kuddes olifanten en buffels

Eind jaren ’50 zette de Kariba Dam een groot deel van de midden Zambezi vallei onder water, waardoor het op twee na grootste kunstmatige meer ter wereld ontstond: het Kariba Meer. Het overvloedige wild concentreerde zich op de eilanden en de zuidelijke oevers waar Matusadona National Park gevormd is. Het meer is de perfecte plaats om te genieten van een zonsondergang, de verdronken mopane bomen zorgen voor unieke beelden. Er is veel wild rond het meer en in het nationale park, van kuddes olifanten tot krokodillen. In het park leven ook de Big Five. U treft hier grote kuddes buffels en een gezonde populatie van antilopen, die een grote aantrekkingskracht hebben op katachtigen en andere roofdieren. 

Verblijf een aantal nachten op een house boat op het meer of verken de ongerepte omgeving peddelend per kano richting Mana Pools.

Rondreizen door Zimbabwe

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Matusadona National Park & Lake Kariba 

Changa Safari Camp

Verbluffend safari kamp aan de oevers van Lake Kariba

Musango Safari Camp

Intiem kamp op een privé eiland voor de perfect wildlifebeleving

Bumi Hills Safari Lodge

Verborgen juweel in de wildernis

INSPIRATIE VOOR Matusadona National Park & Lake Kariba

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top