Bartholomeus Klip Farmhouse

Op slechts een uur rijden van Kaapstad ligt Bartholomeus Klip, een uniek Victoriaans huis op een groot privélandgoed dat tevens wordt gebruikt als tarwe- en schapenboerderij.

Bartholomeus Klip Farmhouse

Op slechts een uur rijden van Kaapstad ligt Bartholomeus Klip, een uniek Victoriaans huis op een groot privélandgoed dat tevens wordt gebruikt als tarwe- en schapenboerderij.

Bartholomeus Klip Farmhouse

Culinaire verwennerij nabij Kaapstad

Op slechts een uur rijden van Kaapstad ligt Bartholomeus Klip Farmhouse, een uniek Victoriaans huis op een groot privélandgoed dat tevens wordt gebruikt als tarwe- en schapenboerderij. Het landgoed van Bartholomeus is een natuurreservaat met een spectaculair uitzicht op de bergen. De Victoriaanse sfeer van het huis is in iedere kamer aanwezig; de inrichting is stijlvol met landelijke details en de ensuite badkamers hebben Victoriaanse baden en toiletartikelen die speciaal zijn gemaakt voor Bartholomeus. Dit alles gecombineerd met een schitterend uitzicht vanuit de gehele lodge, maakt deze plek een klein paradijsje in de Kaapse wijnregio.

Wild Olive House

Bartholomeus Klip bestaat uit vijf kamers in het hoofdgebouw en een zelfvoorzienende cottage ‘Wild Olive House’. Deze cottage is ideaal als u reist in een groot reisgezelschap. Er zijn een ruime, open zitkamer, twee slaapkamers, twee badkamers, een eetkamer en een moderne keuken voorzien van alle gemakken. Bovendien heeft de cottage een eigen tuin en zwembad.

Nature Drive

Bartholomeus Klip grenst aan een natuurreservaat van ruim 4.000 hectare. Per dag is één game drive op het reservaat inbegrepen. Dit is geen reservaat met groot gevaarlijk wild, maar met allerlei antilopesoorten en de zeer bijzondere Quagga zebra die opvalt omdat hij geen strepen heeft op z’n bilpartij. De rangers weten veel van het zeer zeldzame (Renosterveld) fynbos wat in deze streek voorkomt, met veel unieke bloemen en knolgewassen. 

TIPS & TOPS BARTHOLOMEUS KLIP FARMHOUSE:

  • Ervaar het boerenleven! Als u het leuk vindt kunt u meehelpen met de werkzaamheden op de boerderij waarna u kunt uitrusten op een ligbed bij het zwembad; het is tenslotte vakantie!
  • Er worden dagelijks ‘nature drives’ georganiseerd, in de ochtend of namiddag, want dan is de natuur op haar mooist
  • Dit is de enige plek ter wereld waar de zeldzame geometrische schildpad nog in voldoende aantallen voorkomt
  • U kunt in de omgeving vele wijnboerderijen bezoeken en de talrijke Kaap-Hollandse plaatsjes in de omgeving bekijken, zoals Franschhoek, Paarl en Stellenbosch
  • Bartholomeus Klip ligt midden in een bloementuin met oude eiken en lange lanen. Bankjes staan verspreid door de tuin en hier kunt u zich heerlijk terugtrekken en genieten van de rust en romantische, landelijke sfeer
  • Geniet hier van culinaire hoogstandjes; heerlijke brunches, ‘afternoon tea’ met warme scones en room, of een uitgebreid diner in de serre. Alle maaltijden worden versbereid, zoals de zalmforel, deze wordt gevangen op de dam bij het landgoed.

Rondreizen Zuid-Afrika

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Foto’s Bartholomeus Klip Farmhouse