De Tuinroute

Eén van de bekendste fenomenen van Zuid-Afrika is de Tuinroute. Tussen Swellendam en Plettenberg Bay ligt deze beroemde route, een traject met prachtige berglandschappen, een ruige kustlijn, lieflijke binnenlanden en unieke flora…

De Tuinroute

Wereldberoemde Tuinroute

Tussen Swellendam en Plettenberg Bay ligt de beroemde Tuinroute, een traject met prachtige berglandschappen, een ruige kustlijn, lieflijke binnenlanden en unieke flora. Vaak wordt de omgeving van Port Elizabeth ook tot de Tuinroute gerekend. Ten noorden van deze stad ligt het Addo Elephant N.P., een malariavrij park behorend tot één van de drie grootste nationale parken van Zuid-Afrika. Sinds kort herbergt dit park de ‘Big Five’. Zoals de naam al doet vermoeden leeft in het park een grote olifantenpopulatie. Tsitsikamma N.P., ‘plaats van veel water’, wordt gekarakteriseerd door een ruige kustlijn met kliffen, nauwe kreken, omzoomd door inheems kustbos. Uniek is hier de Fijnbosvegetatie, die alleen aan deze kant van Zuid-Afrika voorkomt.

De Tuinroute volgend vanuit Tsitsikamma passeert u plaatsen als Port Elizabeth, Knysna, George, Mosselbaai en Swellendam, ieder met een eigen charme. Knysna wordt door velen gezien als één van de mooiste plaatsen van de Tuinroute. Gelegen aan een lagune, met een nauwe verbinding met de oceaan. De verbinding wordt bewaakt door twee prominente kliffen, ‘the heads’. Voor de kust kunt u excursies maken waarbij u op zoek gaat naar walvissen, dolfijnen en haaien. In het binnenland ligt Oudtshoorn, centrum van de struisvogelteelt. In de nabijheid liggen de Cango grotten, een ondergrondse wonderwereld van stalagmieten en stalactieten. Swellendam ligt aan de voet van de imposante Langebergen en is een schattig dorpje U kunt hier een dagwandeling maken door het Marloth Nature Reserve of een bezoek brengen aan het Bonte Bok Nationaal Park. In het natuurpark leven meer dan 300 bontebokken, zebra's en kleinere zoogdieren. Een bijzonder natuurreservaat is De Hoop Nature Reserve, gelegen aan de Indische Oceaan. Prachtige duinlandschappen en uitgestrekt strand, met voor de kust een grote kans om walvissen waar te nemen.

Geniet van de mooie omgeving in combinatie met de uitstekende accommodaties, de voortreffelijke keuken, de goede wijnen...

Rondreizen door Zuid-Afrika

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  De Tuinroute 

Delaire Graff Estate

Perfectie tot in het kleinste detail

Simbavati Fynbos on Sea

Kleinschalig paradijs langs de Tuinroute

Perivoli Lagoon House

Luxe privé oase in het hart van de Kaap

Grootbos Private Nature Reserve

Luxe in harmonie met de natuur

Tsala Treetop Lodge

Een bijzondere lodge in Tsitsikamma

INSPIRATIE VOOR De Tuinroute

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top