KwaZulu Natal en Krugerpark

Wereldberoemde wildparken waar u de Big Five kunt bewonderen vindt u in KwaZulu Natal. Het meest beroemde wildpark is Krugerpark, een langgerekt park met een grote verscheidenheid aan landschappen…

KwaZulu Natal en Krugerpark

Het beroemde Krugerpark

De provincie Mpumalanga is het bekendst vanwege het Krugerpark. Niet voor niets behoort het Kruger National Park tot de beroemdste wildparken van de wereld. Naast een grote variatie aan wildsoorten treft u hier ook een verscheidenheid aan landschappen en flora; meer dan twee miljoen hectare ongerepte wildernis. Niet alleen de ‘Big Five’ (olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn) kunt u hier met een beetje geluk waarnemen, maar u vindt hier ook wildsoorten als giraffe, zebra, antilopen, bavianen en nijlpaarden. Zowel in Kruger N.P. als aan de rand van het park bevinden zich een aantal privé-reservaten van grote klasse. Vanuit een comfortabele luxe lodge, stuk voor stuk uniek gelegen, kunt u deelnemen aan safari’s in een open landrover, nachtsafari’s en wandelsafari’s onder begeleiding van een deskundige gids en ranger. De lodges in deze privé-reservaten zijn over het algemeen zeer kleinschalig van opzet en bieden u naast een bijzondere wilderniservaring ook op culinair gebied topkwaliteit. Het is ook mogelijk om per huurauto op eigen gelegenheid dit uitgestrekte park te verkennen, waarbij u overnacht in een van de bungalowkampen.

KwaZulu-Natal

In KwaZulu-Natal bevinden zich een aantal nationale parken van wereldklasse. Aan de zuidgrens met Swaziland ligt het Pongola privé reservaat. Tijdens de safari’s in dit wildrijke park heeft u mooi zicht op de Lemombobergen en het meer van Jozini. Mkuze Game Reserve ligt aan de uitlopers van de Lemombobergen en wordt gedomineerd door de Shembe en Mahlangosi bergen. Het park is nog niet zo bekend bij het grote publiek en u kunt hier in alle rust het wild gadeslaan. Vrij uniek is de grote populatie witte en zwarte neushoorns. Door de ‘wetlands’ in het park is dit een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Zuidelijker gelegen ligt het uitgestrekte Hluhluwe-Umfolozi reservaat, één van de oudste parken in Afrika. De landschappelijke variatie is groot; open grasland, dichtbegroeide hellingen en rivieren wisselen elkaar. De heuvels bieden prachtige vergezichten en maken het eenvoudig de grote rijkdom aan wild waar te nemen. Aan de grens met Mozambique vindt u het bijzondere en vogelrijke Ndumo Game Reserve. Het park onderscheidt zich van de andere parken door de bijzondere flora en de grote verscheidenheid aan vogels. Een deel van het park bestaat uit water, de Banzi Pan, met aan de rand grote koortsbomen. De kust van Kwazulu-Natal en Maputaland biedt u een veelzijdige natuur, niet alleen boven, maar ook onder water. U vindt hier langgerekte stranden en koraalriffen. Aan de kust bij Sodwana Bay kunnen fanatieke duikers hun hart ophalen. De onderwaterwereld met dolfijnen en gigantische schildpadden vormen een waar mekka voor de liefhebber. Rocktail Bay is een natuurreservaat aan de Indische Oceaan, gelegen aan een lang privé strand. Voor de kust kunt u fantastisch duiken en snorkelen en het strand dient als broedplaats voor de gigantische Leatherback schildpad.

Rondreizen door Zuid-Afrika

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  KwaZulu Natal en Krugerpark 

The Outpost

Designlodge The Outpost is een bijzondere lodge in het noorden van het Krugerpark.

Singita Lebombo Lodge

Een van de meest exclusieve lodges in Zuidelijk-Afrika, gelegen in een privé concessie in Kruger N.P.

Ngala Tented Camp

Luxe in een tent tussen het wild

INSPIRATIE VOOR KwaZulu Natal en Krugerpark

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top