Duikparadijs Zuid-Afrika

De beste duiksites en de mooiste safari's

Lesley Rochat

Duikparadijs Zuid-Afrika

De beste duiksites en de mooiste safari's

Lesley Rochat

Duikparadijs Zuid-Afrika

Haaien en de 'big five'

Deze duikreis begint met de 'sardine run', een migratiespektakel dat zich jaarlijks voor de Wild Coast van Zuid-Afrika afspeelt in de laatste week van juni en in de eerste twee weken van juli. De gigantische golven van zilverkleurige sardines trekken richting het warmere water van de Indische Oceaan en daar komen legioenen van roofdieren op af. Een spektaculaire show van haaien, dolfijnen, Jan van Genten, aalscholvers, zeehonden en zelfs orka's. Uw boot vertrekt vanuit het Hole in The Wall, terwijl een microlight vliegtuigje steeds de beste plekken doorgeeft en waarschuwt wanneer er gevaar dreigt.

Vervolgens reist u door naar Umkomaas, hét uitgangspunt voor het duikgebied Aliwal Shoal. De riffen liggen op maar 5 km van het strand en de meest bekende plek is 'Raggies Cave'. Verbaas u niet als u tussen de 15 à 20 haaien tegenkomt tijdens één duik. Maar er is meer; murenen, mantas, grote stingrays, baarzen, keizervissen, sweetlips en in de juiste periode dolfijnen en walvissen.

Weer boven water

Het is tijd om de zee en het onderwaterleven in te ruilen voor de bush, landdieren en safari’s! Tijdens uw verblijf in een Private Game Reserve naar keuze in Zululand wordt u volledig in de watten gelegd en meegenomen op bijzondere safari’s op zoek naar de ‘Big Five' en het andere wild dat er leeft. 

Dan door naar Rocktail Beach Camp, waar u geniet van onaangetast bos, eindeloze stranden en de meest ongerepte riffen ter wereld; kleurrijke harde en zachte koralen en de meest bonte tropische vissen. Tenslotte reist u door naar iSimangaliso Wetlands Park, sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nergens anders in Zuid-Afrika is de landschappelijke variatie zo groot als hier: van onderwaterravijnen en zandstranden waar schildpadden broeden tot beboste duingebieden en een waar mozaïek van moerassen, graslanden, bossen, savannen en meren, waaronder Lake Sibaya. De ligging in het overgangsgebied tussen subtropisch en tropisch Afrika heeft geresulteerd in een uitzonderlijke biodiversiteit. U verblijft in de enige particulier gerunde lodge; Makakatana Bay Lodge.

Een unieke ervaring; in drie weken tijd de meest bijzondere duiksites van Zuid-Afrika verkennen afgewisseld met safari's op zoek naar de 'Big Five'...

Tips & tops van Duikparadijs Zuid-Afrika:

  • De sardine run voor de Wild Coast, een jaarlijks repeterend spektakel waarbij u -bijgestaan door een microlight vliegtuigje- vele onderwaterroofdieren aan u voorbij ziet trekken 
  • Aliwal Shoal, paradijs voor duikers waarbij de kans groot is meerdere haaien per duik te spotten
  • Mogelijkheid om 'Baited Shark Dives' te boeken, waarbij u oog in oog komt met bijvoorbeeld een zandtijgerhaai, tijgerhaai, walvishaai of hamerhaai (Advanced)
  • Zululand voor een authentieke safari in stijl of een luxueus verblijf in de ongerepte natuur
  • Rocktail Bay, een natuurreservaat aan de Indische Oceaan aan een enorm privé strand. Voor de kust kunt u fantastisch duiken en snorkelen en het strand dient als broedplaats voor de gigantische Leatherback schildpad
  • iSimangaliso Wetlands Park vanuit Makakatana Bay Lodge vanwaar u een bezoek brengt aan Hluhluwe Mfolozi wildreservaat. Hier kunt u wild tegenkomen als olifanten, de witte en zwarte neushoorn, luipaarden, leeuwen, buffels, cheeta's, wilde honden, hyena's, giraffes, zebra's, wildebeesten, impala's en nog vele andere diersoorten
  • U verblijft in fantastische resorts 
  • Deze reis is goed uit te breiden met een verblijf aan De Kaap; behalve een Shark Eco Encounter vanuit Simon's Town (waar vele haaiendocumentaires waaronder Planet Earth zijn opgenomen) zijn de Kaapse Wijnlanden een bezoek meer dan waard!

Uw reis op maat

Deze rondreis is enkel een voorbeeldreis ter inspiratie. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen.

Dagelijks overzicht

1 Vlucht naar Johannesburg – Meet & Greet en overnachting
2 Vlucht naar East London – huurauto – naar Coffee Bay
3-6 Sardine Run
7 Landelijke rit naar Umkomaas (Aliwal Shoal)
8-10 Duiken Aliwal Shoal
Toon meer

Hoogtepunten voor deze reis

Inspiratie reizen voor Zuid-Afrika