Share

Abu Dhabi reizen

Een sprookje dat werkelijkheid wordt

U wandelt door een paleis van marmer, goud en kristal. Zwemt in blauwe oases midden in de woestijn. Rijdt een rondje in de snelste auto ter wereld. In sprookjes kan alles. En Abu Dhabi is een sprookje dat werkelijkheid wordt. Bij schemering is de oasestad Al Ain betoverend. Pluk een dadel van de palm, proef en besef dat u niet droomt. Ook de zandstenen stad Qasr al Sarab in de Liwa woestijn is geen fata morgana. Dat voelt iedereen die vanuit de zachte ligstoelen uitkijkt over het rode zand tijdens zonsondergang.

Het grootste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten is besprenkeld met oases. Na kilometers zand, is een groene redding vaak nabij. En ook Abu Dhabi zelf onderscheidt zich door haar groene uitstraling. Want behalve strakke architectuur is hier ook nog plaats voor weelderige begroeiing. De stad heeft net een maatje minder dan Dubai en kan het zich daarom permitteren om zich af en toe te laten gaan. Met het letterlijk schitterende Emirates Palace, gebouwd van marmer, goud en kristal. Met de sneeuwwitte Sheik Zayed Moskee waar veertigduizend mensen tegelijk hun gebed kunnen doen. En met het Ferrari World themapark, waar in blinkend rood en op hoge snelheid het verhaal van Ferrari wordt verteld.

Voor wie dit allemaal te snel gaat staat een kameel klaar. Die voert zijn berijders mee naar de rand van de woestijn voor een optreden van Arabische buikdanseressen. En hier verandert Abu Dhabi in een sprookje uit 1001 nachten.

Inspiratie voor Abu Dhabi

Beleef Abu Dhabi met Untamed

Sheik Zayed Moskee

Het heldere water van de vijvers rondom de Sheik Zayed Moskee, reflecteert ieder koepeltje. Zelfs in spiegelbeeld komt de schoonheid van de Moskee goed tot zijn recht.

Meer informatie

Valken

Stevig klauwen de pootjes van de valk in de handschoen. Zijn kopje draait onrustig heen en weer. Een goed teken. Hij is alert, en na een paar weken ziekenhuis weer fit genoeg om op jacht te gaan.

Meer informatie

Boulevard Corniche

De inwoners van Abu Dhabi haasten zich voorbij. De Corniche, de boulevard klem tussen de stad en het strand, behoort tot hun dagelijkse route. Komt u hier voor het eerst, zorg dat u de tijd heeft. Er valt genoeg te zien.

Meer informatie

Oase stad Al Ain

Dwalen tussen de dadelpalmen. Heftig handelen op de kamelenmarkt. In Al Ain leeft de geschiedenis voort. Want de kamelen gaan niet met de tijd mee, maar doen zoals ze altijd doen: sloom hun hooi herkauwen.

Meer informatie

Top accommodaties in Abu Dhabi

Bekijk hier meer accommodaties in Abu Dhabi
sluiten