Indonesische keuken

Ieder eiland zijn eigen smaak

Indonesische keuken

Ieder eiland zijn eigen smaak

Indonesische keuken

IEDER EILAND ZIJN EIGEN SMAAK

De Indonesische keuken heeft onder invloed gestaan van Chinese, Indiase, Arabische en ook Nederlandse overheersingen waardoor er een grote verscheidenheid is aan gerechten die per eiland met specifieke kruiden worden bereid. Zo zijn de gerechten op Sumatra doorgaans veel pittiger dan die op Java waar de smaak zoeter is. De lekkerste saté eet u op Bali. In Yogyakarta op Java geniet u van ‘Gudeg’, een bijzonder gerecht van jackfruit met kip en een gekookt ei, maar proef ook ‘Kopi Joss’, speciale koffie met houtskool. Het eten uit Padang (Sumatra) vindt u in geheel Indonesië op de kaart met als specialiteit ‘Beef Rendang’, een soort stoofschotel van rundvlees gestoofd in kokosmelk en kruiden geserveerd met witte rijst. Loopt het water u al in de mond? Tijdens een privé kookles leert u deze en andere typisch Indonesische gerechten te maken, zodat u ook thuis van deze lekkernijen kunt genieten.
Op verschillende plekken door heel Indonesië kunt u bij diverse ‘warungs’ heerlijke vers bereide maaltijden verkrijgen. Met name Pantai Losari in Makassar op Sumatra is een geliefde plek waar deze lokale eetstalletjes dagelijks verse vis en schaaldieren serveren. Voor de culinaire fijnproevers is het gerecht 'Coto Makassar' een aanrader, de exacte ingrediënten worden geheim gehouden, maar pittig is het zeker.

Rondreizen Indonesië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Indonesische keuken