Komodo National Park

Komodo varanen, vliegende honden, makaken, wilde paarden en een onvoorstelbaar mooie natuur

Komodo National Park

Komodo varanen, vliegende honden, makaken, wilde paarden en een onvoorstelbaar mooie natuur

Komodo National Park

REUSACHTIGE VARANEN EN ROZE STRANDEN

Met zijn angstaanjagende grote tanden, scherpe klauwen en enorme staart is de komodovaraan een fascinerende verschijning. Maar het Komodo National Park heeft méér: helderblauw water met een schitterend koraal, een beschermd natuurgebied met mangrove die het thuis is van bijzondere dieren zoals vliegende honden, makaken, herten, wilde paarden en buffels en ontelbare vogelsoorten. Het gelijknamige eiland Komodo behoort samen met de eilanden Rinca en Padar en nog talrijke andere kleinere eilandjes tot het gehele nationale park Komodo. Er zijn prachtige stranden en de natuur is onvoorstelbaar mooi. Superlatieven schieten te kort. Er leven maar weinig mensen en dorpen zijn er dan ook nauwelijks. Een opvallend verschijnsel zijn de roze stranden die ontstaan door een overvloed aan rood koraal voor de kust.
Komodo National Park is een van de beste duikgebieden ter wereld. Het rijke mariene leven bestaat onder meer uit mantaroggen, diverse soorten haaien, barracuda’s, zeeschildpadden, octopussen en kleinere vissen zoals de frogfish, zeepaardjes en de wunderpus.

Rondreizen Indonesië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Komodo National Park