Duiken & snorkelen

Veruit de belangrijkste reden om naar de Malediven te reizen is het kleurrijke en gevarieerde onderwater schouwspel

Duiken & snorkelen

Veruit de belangrijkste reden om naar de Malediven te reizen is het kleurrijke en gevarieerde onderwater schouwspel

Duiken & snorkelen

Prachtig schouwspel

Een van de belangrijkste redenen om naar de Malediven te reizen is het kleurrijke en gevarieerde onderwaterschouwspel. De resorteilanden zijn omringd door mooie koraalriffen waardoor het mogelijk is vanaf het strand in kristalhelder en warm zeewater te snorkelen. De beste duiklocaties bevinden zich buiten het huisrif. Vaar met een dhoni of liveaboard boot naar diverse locaties voor een stroomduik, waarbij u wordt meegevoerd op de stroming en de enorme diversiteit van het zeeleven voorbij glijdt. Vrijwel alle resorts op de Malediven hebben een gecertificeerde duikschool waar u een cursus kunt volgen en materialen kunt huren.

Onderwaterleven

Het grootste deel van de ongerepte Malediven bestaat uit koraaleilanden. Een habitat van meer dan 2000 vissoorten en 200 verschillende koralen zorgt voor een spectaculair onderwaterleven. Spot roggen, haaien, schildpadden, dolfijnen en de grootste vis ter wereld, de walvishaai. De stromingen tussen de atollen zorgen voor een keur aan prachtige gekleurde koraalformaties, gekleurde vissen en grote zeedieren. Alle eilanden zijn geschikt om te snorkelen en te duiken. Rondom Ari atol is de meeste kans om walvishaaien en mantaroggen te spotten. Bij Shark point verzamelen scholen witpuntrifhaaien en grijze rifhaaien zich. Nabij de Zuid-Malé atol bevinden zich koraalriffen, haaien en barracuda’s en de Noord-Malé atol is geliefd vanwege de riffen in ondiep water

Beste duik- en snorkelseizoen op de Malediven

Vanwege het warme zeewater kan er gedurende het hele jaar gedoken worden. Het beste zicht onderwater is er in het droge seizoen van januari tot april. In oktober en november trekken grote vissoorten naar de wateren van de Malediven vanwege de toename van plankton. Het zicht is minder, maar de kans op een ontmoeting met een manta of goedaardige walvishaai is zeer waarschijnlijk.

Rondreizen Malediven

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Duiken & snorkelen