Cameron Highlands Resort

Voorbije tijden herleven in het nostalgische Cameron Highlands resort. Van afternoon tea tot een rokerige whisky, van snookertafel tot golfbaan, dit is een klein stukje Engeland in Azië.

Cameron Highlands Resort

Voorbije tijden herleven in het nostalgische Cameron Highlands resort. Van afternoon tea tot een rokerige whisky, van snookertafel tot golfbaan, dit is een klein stukje Engeland in Azië.

Cameron Highlands Resort

Elegant koloniaal resort

Een cottage uit de 30-er jaren van de vorige eeuw vormde het uitgangspunt voor Cameron Highlands Resort. Tudor stijlelementen en Britse benamingen herinneren aan de koloniale periode en het goede leven op de plantages in de Cameron Highlands. Zo is er de Jim Thompson tea room, waar u thee drinkt uit fijn porselein, en waar verse scones geserveerd worden met clotted cream. Of neem de Highlands Bar, waar de avonden worden opgeluisterd door jazzy pianomuziek, en u kunt kiezen uit een selectie gerijpte whiskies. Zelfs de dress code voor het diner past in deze sfeer.

Op subtiele wijze dringt Maleisië alsnog door in het leven in dit elegante resort. Traditionele Britse gerechten en Aziatische aroma’s worden geraffineerd gecombineerd tot colonial classics. In de spa village wordt bij de diverse behandelingen volop gebruik gemaakt van lokale medicinale planten en de helende werking van – hoe toepasselijk - thee.

Tips & Tops van Cameron Highlands Resort:

  • De 56 stijlvolle kamers en suites genieten alle een prachtig uitzicht over de golfbaan, met op de achtergrond rollende heuvels en wouden.
  • U kunt kiezen uit verschillende klassen, en familiesuites zijn aanwezig.
  • In de ontbijtzaal wacht u een uitgebreid Engels ontbijt, aangevuld met lokale specialiteiten. In de avond is deze ruimte sfeervol ingericht als dinerzaal.
  • ’s Middags kunt u in de tea room terecht voor kleine gerechten en snacks, aardbeien met room, of een uitgebreide high tea.
  • De specialiteit van het Gonbei-restaurant is de hotpot, waarbij gerechten worden gegaard in een bouillon die u zelf kunt samenstellen.
  • Een prachtige en zeer complete 18-hole golfbaan ligt pal voor de deur.
  • Cameron Highlands Resort is een uitstekend vertrekpunt voor excursies in de regio, zoals een bezoek aan theeplantages, bloemkwekerijen en tuinderijen.
  • De omgeving biedt talloze wandelmogelijkheden, zowel eenvoudige ommetjes als pittige tochten naar watervallen of door het montane regenwoud. Het is tevens mogelijk om een spannende, maar vooral boeiende avondwandeling door het woud te maken.
  • Een prachtig pad leidt van het resort naar de Sam Poh-tempel, een oude Chinese tempel.
  • Tijdens een excursie naar een traditioneel dorp van de Orang Asli leert u over hun geschiedenis en hun bijzondere leefwijze in de natuurlijke omgeving.

Rondreizen Maleisië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Foto’s Cameron Highlands Resort