Ulaan Bataar

Rode held

Ulaan Bataar

Rode held 

Het is de koudste hoofdstad ter wereld en voor menig avonturier het startpunt van zijn reis door Mongolië; Ulaan Bataar, Mongools voor 'Rode Held'. Oorspronkelijk een verzameling joert nederzettingen, nu een drukke metropool waar oude tempels en paleizen worden afgewisseld met functionalistische architectuur. Ulaanbataar is het in rap tempo veranderende gezicht van Mongolië, een mix van oud en nieuw op maar liefst 1.350 meter hoogte. Het is het enige stukje Mongolië waar buitenlandse invloeden zijn doorgedrongen en waar bijna de helft van de bevolking woont. 
 
Een van de weinige kloosters die het communistische bewind heeft doorstaan is het enorm grote boeddhistische Gandan klooster. Samen met het Choijin Lama klooster, het Sükhbaatarplein en de Narantuul markt vormt het de grootste trekpleister van de stad.

Het óudste en belangrijkste boeddhistische klooster van het land, Erdene Zuu, bevindt zich buiten de stad bij de vroegere hoofdstad Karakorum. Sinds Mongolië zich van het communistische juk heeft bevrijd is dit prachtige ommuurde complex van tempels weer in dienst als klooster. Alleen al het markante fallussymbool dat bedoeld is om de seksuele lusten van de monniken buiten de deur te houden is de moeite waard om de Rode Held voor even te verlaten. Ook ’s werelds hoogste beeld van nationale held Dzjengis Khan dat de terugkeer naar zijn thuisland na succesvolle militaire campagnes symboliseert is reden voor een uitstapje. Knijp er uw ogen toe in de richting van het oosten. Ziet u daar zijn moeder wuiven?

Rondreizen door Mongolië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Ulaan Bataar

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top