Wildlife

Land van de ‘mountain ghost’

Wildlife

Land van de 'mountain ghost'

Terwijl de meeste mensen de zeer zeldzame sneeuwluipaard associëren met de Himalaya, Tien Shan en Pamir, leeft het merendeel in de onherbergzame Mongoolse Altaj en Govi-Altaj. Dankzij de overvloedige aanwezigheid van prooien als Argali schapen, Siberische steenbokken en marmotten is de populatiedichtheid van de mystieke ‘mountain ghost’ hier het hoogst. Volg de ongrijpbare kat vanuit een mountain home, terwijl wouwen, arenden, gieren en valken met u meereizen in de lucht.

Maar er is meer... Het Mongoolse ruige hoogland is tevens het leefgebied van kamelen, vossen, wolven, Przewalskipaarden (Takhi), de Mongoolse gerbil en de bijzondere saiga-antilope. En met héél veel geluk spot u misschien wel de meest zeldzame beer ter wereld, de schuchtere Gobi-beer. Naar verluidt leeft er nog een handjevol in de ontzagwekkende woestijn waar hij naar vernoemd is.

Rondreizen door Mongolië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Wildlife

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top