Winterfestivals

Vermaak in de strenge winters

Winterfestivals

Vermaak in de strenge winters

Winterfestivals

Vieren en strijden

Van de Mongoolse bevolking hangt het grootste deel Tibetaans boeddhistisch lamaïsme aan, echter het aantal belijdenden is gering. Festivals hebben dan ook een heel andere grondslag, namelijk vermaak in de lange en ongenadig koude winters.

Onze top 7!

1. Naadam, landelijk

Hét jaarlijkse nationale festival van Mongolië in juli, waar worstelen, paardenraces en boogschieten centraal staan en families van her en der samenkomen in traditionele kledij. Oorspronkelijk een religieus festival, nu een herdenking van de onafhankelijkheidsverklaring van het land in 1921.  

2. Steenarendfestival, in Altaj
Rotsachtig, bergachtig terrein vormt het decor voor het jaarlijks terugkerende steenarendfestival, waar lokale Kazachse valkeniers jagen met adelaars en hun unieke tradities, kunsten en klederdracht overbrengen op de volgende generatie. Alleen al de openingsceremonie is spectaculair!

3. Paardenfestival, in Khentii
Een jaarlijks festival waarbij de van paardencultuur doordrongen levensstijl van de Mongolen tot uiting komt, al paardenvangend, -trainend en temmend, waar Mongoolse cowboys op kleine paarden hun rijvaardigheden demonstreren en tradities in de vorm van kleurrijke nationale kleding en muziekuitvoeringen terugkomen.

4. Tsagaan Sar, in heel Mongolië
Het belangrijkste feest van de Mongolen, de culturele en traditionele viering van het nieuwe maanjaar. Steeds zoekend naar betere weiden migreren de nomaden het hele jaar door het land; tijdens dit festival ontmoet men elkaar weer, wordt nieuws uitgewisseld en geluk gevierd.

5. Silver Reeds Winter Festival, in West-Mongolië
Elke twee jaar komen lokale stammen bij het Khar Us meer samen om muziek te maken, verhalen te vertellen, enkelbot- en boog te schieten, kameelraces te houden en gemaskerde shows bij te wonen. Een gevarieerde cultuurrijke show waarbij de klederdracht een attractie op zich is!

6. IJsfestival, op het Khovsgol meer
Lokale gemeenschappen verzamelen zich ieder jaar voor winterse en culturele activiteiten zoals schaatsen, paardenslee races, ijsworstelen en traditionele winterspelen, waar nomadische rendierherders en sjamanen pronken met hun kunst, muziek en rituelen.

7. Duizend kamelen festival, in Omnogobi
Een van de beroemdste winterfestivals, in het leven geroepen om het bestaan van Bactrische kamelen te vieren, de soort te beschermen en het rijke Mongoolse kameelfok-erfgoed door te geven. Het festijn begint met kameeloptochten waarna lokale kamelenherders de strijd met elkaar aangaan tijdens een race, kameelpolo-toernooien en schoonheidswedstrijden worden gehouden en Mongolische muzikanten en dansers koketteren tijdens volksuitvoeringen.

Rondreizen Mongolië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Winterfestivals