Chiang Mai

Gevoelsmatig een slaperige plattelandsstad vol verstopte woonwijkjes, smalle steegjes en tempels

Chiang Mai

Tempels, cultuur en natuur

In de gelijknamige provincie in het bergachtige noorden ligt de tweede grote stad van Thailand; Chiang Mai. Te midden van ongerepte regenwouden bezaaid met watervallen, mystieke bergstamdorpen en olifantenreservaten vindt u een oude stad vol verstopte woonwijkjes, smalle steegjes en tempels. In het historische centrum is het heerlijk rondslenteren tussen de vele eetstalletjes, restaurants en markten tegen een décor van wats en monniken. Van de meer dan 100 tempels die de stad rijk is, moet u zeker de fotogenieke Wat Duang Dok, de eeuwenoude Wat Chiang Man, de pagode in Wat Chedi Luang en de gigantische 'Phra Boeddha Sihing' aandoen. Voor een magnifiek uitzicht over de stad bezoekt u bergtempel Doi Suthep net erbuiten.

Buiten de oude stadsmuren is een uitgestrekte moderne stad ontstaan die is omringd door een wirwar van snelwegen. Toch is Chiang Mai gevoelsmatig een slaperige plattelandsstad gebleven, hoewel de serene rust rondom de tempels in schril contrast staat tot de drukte van de onvermijdelijke nightmarket waar bergstammen ooit hun producten verkochten.

Rondreizen door Thailand

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Chiang Mai

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top