Kanchanaburi

Waar rivieren, watervallen en dicht begroeide heuvels het landschap overheersen en historische monumenten herinneren aan Wereldoorlog II
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Kanchanaburi

SPECTACULAIRE NATUUR & HISTORISCHE MONUMENTEN

Kanchanaburi is een fabelachtig mooie provincie in het midden van Thailand waar rivieren, watervallen en dicht begroeide heuvels het landschap overheersen, waar olifanten, makaken, slangen en zeldzame vogels in het wild leven en waar historische monumenten herinneren aan Wereldoorlog II.

BRIDGE OVER THE RIVER KWAI

De fameuze Bridge over the river Kwai blijft een van de grootste trekpleisters van het gebied, ook al is de oorspronkelijke houten brug inmiddels vervangen door een stalen constructie. De bouw van de brug waarover de spoorlijn tussen Birma en Siam zou komen te lopen kostte aan meer dan 100.000 burgers en krijgsgevangen het leven. Voor diezelfde verbinding moest ook een doorgang gehakt worden in de rotsen, de Hellfire pass waar menigeen bezweek aan de enorme hitte, het zware werk en de slechte omstandigheden.

PARADIJS

Dichte groene jungle, paradijselijke watervallen, stromende rivieren en glooiende valleien maken Erawan National Park het mooiste natuurpark van Kanchanaburi, misschien zelfs van Thailand. De tijd vervliegt terwijl u per bamboevlot de Kwai rivier afzakt, kajakt en zwemt in de poelen van de beroemde Erawan waterval. Op de diverse verdiepingen ervan kunt u baden in helderblauw water in het gezelschap van scholen nieuwsgierige visjes.

Uitvalsbasis is de rustige stad Kanchanaburi die ligt ingeklemd tussen de rivieren Kwai Noi en Kwai Yai. Na een bezoek aan de avondmarkt is het er heerlijk toeven in de restaurantjes aan het water. Overnacht in een drijvend hotel, omring door de geluiden van de natuur.

Rondreizen door Thailand

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Kanchanaburi

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top