Sukhothai Historical Park

Bakermat van de Thaise cultuur

Sukhothai Historical Park

Dawn of Happiness  

Sukhothai Historical Park is een herinnering aan de tijd dat Sukhothai de hoofdstad van het koninkrijk Sukhothai was, in de gouden eeuw van de Thaise geschiedenis toen rijkdom werd geïnvesteerd in het bouwen van schitterende tempels. Binnen het ommuurde park vindt u fraaie overblijfselen van het koninklijk paleis en van maar liefst 26 tempels. Het is misschien wel het meest indrukwekkende tempelcomplex van het land, en is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De grootste en meest belangrijke tempel binnen het complex is Wat Mahathat die mede dankzij de spiegelende vijver vol lelies op de voorgrond, de omringende palmbomen en de groene heuvels op de achtergrond een prachtige aanblik vormt. Maar ook buiten de muren liggen de prachtigste resten van tempels. In vele ervan herkent u nog duidelijk de bouwstijl van de Kmer, vergelijkbaar met Angkor Wat in Cambodja.

Pak de fiets om de indrukwekkende ruïnes binnen afzienbare tijd te kunnen zien, bij voorkeur in de vroege ochtend voor de vele toeristen uit. Of neem de drukte voor lief en wacht tot bij zonsondergang een gouden gloed over de ruïnes valt, een betoverend mooi plaatje...

Rondreizen door Thailand

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top