Busan

Schitterende stranden, duizelingwekkende architectuur en heerlijk eten

Bryan...

Busan

Schitterende stranden, duizelingwekkende architectuur en heerlijk eten

Bryan...

Busan

De badplaats van Korea

Aan de kust

Het dynamische en zeer diverse Busan heeft een schitterende ligging, aanleunend tegen Geumgang Mountain en uitlopend in de Japanse Zee. Het is uitgedijd rond wat nu grootste haven van Zuid-Korea is en heeft een uitnodigende ruige kustlijn waar rotspartijen en kliffen de poederwitte zandstranden onderbreken. Meest populair is het anderhalve kilometer lange Haeundae Beach, een internationale trekpleister en het toneel van een overvloed aan festivals. Ook zeer geliefd bij locals is het halvemaanvormige zandstrand Gwangalli Beach. Het kijkt uit op de Gwangali Bridge, een overspanning die Haeundae-gu in het oosten met Suyeong-gu in het westen verbindt waarop iedere avond spetterende lichtshows te zien zijn. Sta vroeg op voor een bezoek aan Haedong Yonggung, de enige tempel die gericht is naar het water en de mooiste plek van de stad om de zon op te zien gaan. Bezoek ook de wereldberoemde Jagalchimarkt, de grootste vismarkt van Korea waar de verkoop vrijwel uitsluitend plaats vindt door vrouwen.

In de stad

Voor kleurrijke architectuur bezoekt u Gamcheon cultural village, de wijk die ook wel de Machu Picchu van Korea wordt genoemd, waar de kleine prins en zijn vos gewilde modellen in de toch al fotogenieke setting zijn. Foodies zijn hier ook aan het goede adres. Seaside Busan heeft een ongelooflijke eetcultuur: iconisch straatvoedsel, smakelijke, lokale variaties van typisch Koreaanse gerechten en veel zeevruchten. U proeft ervan op de levendige nightmarkets maar ook de straten zijn er vergeven van de eetkramen met op één BIFF Square. Het wemelt er niet alleen van de stalletjes, het is tevens het decor van het jaarlijkse filmfestival. Voor een overzicht over dit moois laat u zich omhoog liften in Busan Tower, gaat u naar de rustgevende top van Geumgang Mt., of, naar wat bijna niemand weet, het dak van het Lotte warenhuis. Where the world can’t find you…

Rondreizen Zuid-Korea

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Busan