Suikerrietplantages en rumbars

Historische zoete en aromatische smaken

Suikerrietplantages en rumbars

Historische zoete en aromatische smaken

Suikerrietplantages en rumbars

Proef de Bajaanse cultuur

Duik in het rijke koloniale verleden van Barbados en bezoek de oude plantages waar suiker wordt verbouwd, al eeuwenlang het belangrijkste exportproduct van het eiland. Breng een bezoek aan de plantages Drax Hall en Sunburry House of ga op zondag lunchen bij Villa Nova, een van de meest bekende voormalige plantage die vandaag de dag dienst doet als vijfsterrenhotel. Laat u meeslepen door het jaarlijkse Crop Over Festival, een groot feest om de suikeroogst te vieren dat u kunt zien als het carnaval van Barbados.

Leer meer over het bijproduct van de suikerrietproductie, rum, het andere genot voor uw zintuigen waar Barbados bekend om staat. Om de suiker uit de rietstengel te verkrijgen wordt het riet fijngemalen waardoor een stroperig sap ontstaat waar rum uit wordt gedestilleerd. Rijd naar Bridgetown waar u een rondleiding krijgt door de beroemde Mount Gay Rum Distillery, één van de oudste rummakers ter wereld. Deze rum wordt in meer dan twaalfhonderd rumbars in Barbados geserveerd. Begeef u onder de lokale bevolking en bezoek deze zo belangrijke plek in de Bajaanse cultuur. Het is een ontmoetingsplaats waar men komt om gesprekken en discussies te voeren bij de swingende klanken van Caribische calypsomuziek of de legendarische Bob Marley. Is pure rum voor u te sterk, dan is er de rum punch bestaande uit één deel limoensap, twee delen suiker, drie delen rum en vier delen water. Proef zeker de oudste rum punch ter wereld, de Bajan Rum Punch. Een bezoek aan Barbados is niet compleet zonder een authentieke rumproeverij.

Rondreizen Barbados

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?