Willemstad

Kleurrijke straatkunst, historische architectuur en een bruisend uitgaansleven

Willemstad

Kleurrijke straatkunst, historische architectuur en een bruisend uitgaansleven

Willemstad

Het historische hart

Het in pasteltinten gehulde Willemstad is de levendige hoofdstad en het hart van Curaçao. Het staat bekend om de historische architectuur van Scharloo, het uitgaansleven in Pietermaai en de houten pontjesbrug over de Sint Annabaai die de kleurrijke handelskade van Punda met de koloniale schatten in Otrabanda verbindt. En hoewel de wijken stuk voor stuk openluchtmusea met indrukwekkende street art zijn, is het Otranbanda waar u uw ogen uitkijkt.

Otrabanda

Toen Punda – het oudste deel van de hoofdstad – lang geleden overvol raakte, weken havenarbeiders uit naar de overkant van de baai. De 'Otra banda’ groeide al gauw uit tot een chaotische volksbuurt, een culturele smeltkroes met een koloniaal verleden. Wanneer u de Koningin Emmabrug of ‘The Swinging Old Lady’ oversteekt van Punda naar Otrabanda, belandt u in een charmante oude wijk vol kronkelige steegjes, oude monumenten en verborgen pleinen.U kunt er heerlijk ronddwalen, van het centraal gelegen Briónplein waar geregeld festiviteiten plaatsvinden naar de historische vesting Rif Fort waar elke vrijdagavond gedanst wordt, en van de hoofd- en winkelstraat de Breedestraat naar het aan de slavenhandel gewijde Kura Hulanda Museum.Plan uw bezoek rondom het halfjaarlijkse Kaya Kaya festival, de dag waarop het verfraaien van Ser'i Otrobanda gevierd wordt. In de maanden eraan voorafgaand werken zowel professionele kunstenaars als ongeschoolde wijkbewoners samen om steeds een andere straat op te sieren met muurschilderingen en straatkunst. De murals variëren van geometrische vormen tot realistische portretten en politieke commentaren. Een aantal van de pronkstukken vindt u in de Willemstraat, zoals de opvallende blauwe vogel en eentje met de tekst: “Nos kaya, nan kaya, mi kaya, bo kaya. E kaya tei pa kedawat”, wat zoveel betekent als “Onze straat, hun straat, mijn straat, jouw straat. De straat is er om te blijven.”

Rondreizen Curacao

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!