Sardinië

Wonderschone baaien op een eiland vol geschiedenis

Sardinië

Wonderschone baaien op een eiland vol geschiedenis

Het eiland Sardinië kent een roerige geschiedenis en is in handen geweest van vele zeevarende volken. De mengeling van Italiaanse, Spaanse, Noord-Afrikaanse en oosterse invloeden heeft gezorgd voor een eigen keuken en het heeft ook een eigen taal opgeleverd. Het Sardisch wordt gezien als een Italiaanse taal maar op het vasteland kan men het niet verstaan. Langs de kust zijn vele schitterende baaien, grillige rotsformaties, mysterieuze grotten en langgerekte witte zandstranden te vinden. Er wordt wel beweerd dat hier de mooiste baaien te vinden zijn met het blauwste zeewater van Europa. Naar het binnenland toe verandert het landschap naar een laaggebergte met graslanden, wilde tijm, dwergeiken en cactusvijgen. Proef hier van de streekgerechten ‘porceddu’, varken aan het spit en ‘pane carasau’, knapperig dun brood met een beetje olijfolie. Neem plaats op een terras in één van de sfeervolle haventjes aan de kust van dit prachtige deel van Italië en geniet van heerlijk vers gevangen vis.

Rondreizen door Italië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Sardinië

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top