Sicilië

Oude beschavingen en idyllische landschappen

Sicilië

Oude beschavingen en idyllische landschappen

Sicilië

Oude beschavingen en idyllische landschappen

Op het eiland Sicilië zijn nog vele schatten uit oude beschavingen te vinden. Bewonder de bouwwerken die door de Grieken, Romeinen, Spanjaarden en Arabieren zijn achtergelaten in dit prachtige deel van Italië en nu schitteren in de mediterrane zon. Ontdek charmante kleine steden en citroen- en sinaasappelplantages in het heuvelachtige landschap. Beklim de Etna en rijd langs de grillige kustlijn die wordt bepaald door zoutpannen, stranden en kliffen. Ga bij een wijnboer langs voor een wijnproeverij en strijk neer op het terras van een lokale trattoria voor een smaakvolle maaltijd.

Actieve vulkanen en diepblauwe zee

Maak de oversteek naar het noordoosten en kom uit bij de parels Lipari, Vulcano, Salina, Stromboli, Filicudi, Alicudi en Panarea die samen de  vulkanische Eolische eilanden vormen. Zie hier spectaculaire landschappen, de lava in zee stromen en de diepblauwe zee afsteken tegen de rotsachtige kust.

Rondreizen Italië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Sicilië

Inspiratie reizen voor Sicilië