Donaudelta

Spot duizenden water- en moerasvogels in het grootste moerasgebied van Europa

Donaudelta

Indrukwekkende pelikanenkolonie

Varend door smalle kreken, kanalen en over meren ontdekt u onbekende eilandjes, afgelegen parelwitte zandstranden en ziet u duizenden vogels. Een doolhof van waterwegen, moerassen, rietland, zandplaten en oerbossen bieden een unieke verscheidenheid aan flora en fauna. In het grootste moerasgebied van Europa leven slangen, otters, everzwijnen, wolven, wasberen en wilde katten. De Donaudelta wordt beschouwd als één van de belangrijkste broedplaatsen voor watervogels van Europa. In de goed bewaarde natuurparel leven ongeveer 300 vogelsoorten waaronder aalscholvers, zeearenden en zwarte ibissen. U vindt er tevens de grootste kolonie pelikanen in Europa. De indrukwekkende aantallen water- en moerasvogels zijn vanuit kleine, maar comfortabele kleine boten van dichtbij te bekijken.

Eveneens een bijzondere mengelmoes vormen de vijftienduizend deltabewoners; autochtone Roemenen, Oekraïners, Grieken, Bulgaren en Lipovenen, nazaten van Russische vluchtelingen. Ze leven verdeeld over zevenentwintig dorpen en een kleine stad, de meeste zijn alleen per boot te bereiken. Gemotoriseerd verkeer is er nauwelijks, vervoer gaat per roeiboot, houten kajak of paard en wagen.

Bewonder de monding van de Donau die door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Ervaar zelf waarom en bezoek dit geïsoleerde gebied aan de uiterste rand van Europa. “Where the World can’t find you...”

Rondreizen door Roemenië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top