Share

Het merengebied

De route van de zeven meren

De besneeuwde toppen van de vele vulkanen weerspiegelen in de groenblauwe meren van dit adembenemende natuurgebied. Het merengebied wordt ook wel het Zwitserland van Argentinië genoemd. Oostenrijkse, Duitse en Zwitserse migranten bouwden hier dorpen en stadjes in typische Alpenstijl. Maar ook nederzettingen van de oorspronkelijke bewoners, de Mapuche Indianen, zijn terug te vinden. Bezoek een nog werkende Estancia (landgoed - veehouderij) en ontmoet de stoere gaucho’s.

Bariloche is de bekendste stad van het merengebied, gelegen aan het Nahuel Huapi meer. De omgeving is ideaal voor sportieve activiteiten zoals fietsen, paardrijden of wandelen in de prachtige natuur van het Andesgebergte. Proef ook de excellente chocolade die hier gemaakt wordt. En wist u dat u in onze zomer kunt wintersporten bij Bariloche?

Het merengebied is uitermate geschikt om te verkennen per huurauto. Het Circuito Chico bijvoorbeeld vanuit Bariloche; deze korte route brengt u langs de prachtige meren Llao Llao, Moreno en Nahuel Huapi. De langere zeven meren route (Ruta de los Siete Lagos) vanuit Bariloche naar San Martin de los Andes via Villa la Angostura is bijzonder spectaculair: San Martín de los Andes is een paradijs van rust en stilte, prachtig gelegen in een omgeving van rivieren, watervallen en bergen dicht bij Nationaal Park Lanín met zijn indrukwekkende vulkaan.

Bekijk accommodaties bij deze bestemming
sluiten