Belize where the world can't find you...

Garifunadorpen en stadjes die nog niet ontdekt zijn door toeristen, het 'echte Belize'

Belize where the world can't find you...

Garifunadorpen en stadjes die nog niet ontdekt zijn door toeristen, het 'echte Belize'

Belize where the world can’t find you…

INHEEMSE CULTUUR BIJ DE GARIFUNA

Behalve de bekendere plaatsen zoals Ambergris, Placencia en San Ignacio, zijn er nog veel plaatsen in Belize die nog niet door toeristen ontdekt zijn maar die zeer zeker een bezoek waard zijn.

Hopkins

Welkom in dit Garifunadorp aan de kust van Belize, waar de sfeer relaxed is en de straten onverhard zijn. Hopkins wordt beschouwd als het culturele centrum van de Garifuna en de bewoners staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Veel inwoners zijn vissers en er is dagelijks een ruime keuze aan vers gevangen vis, op diverse manieren bereid. Banaan en kokos zijn ingrediënten die vaak terugkomen in de heerlijke Caribische gerechten. De stranden zijn breed en lang en er zijn prachtige plekken om te snorkelen en te duiken. De binnenlanden bestaan uit eindeloze jungle met watervallen, vogels, vlinders en apen, waar u kunt wandelen, river-tuben, zwemmen en op zoek kunt gaan naar de jaguar… 

Punta Gorda

Punta Gorda is een slaperig vissersstadje aan de Caribische zee in het zuiden van Belize. Garifuna emigranten vanuit Honduras zijn hier neergestreken en maken een belangrijk deel uit van de bevolking. Het is een perfecte uitvalsbasis om de jungle in het binnenland te verkennen waar talloze rivieren en riviertjes stromen, verborgen watervallen te bewonderen zijn en waar u oude Maya ruïnes kunt onderzoeken. U kunt zwemmen in de grotten bij Blue Creek of de zee op gaan om te snorkelen. Het is een waar off the beaten track paradijs voor liefhebbers van natuur, cultuur en avontuur, het 'echte Belize'.

Rondreizen Belize

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Belize where the world can't find you...