Uxua Casa Hotel

Uxua Casa Hotel is een designhotel aan een levendig plein in een dorpje aan de kust, ontworpen door modemerk Diesel

Uxua Casa Hotel

Uxua Casa Hotel is een designhotel aan een levendig plein in een dorpje aan de kust, ontworpen door modemerk Diesel

Uxua Casa Hotel

Uniek strandhotel Trancoso

Het Uxua Casa hotel is een exclusief designhotel, ontworpen door de creative director van Diesel. Het unieke hotel ligt in de staat Bahia, aan de kust, midden in het dorp. De ligging van het hotel is bijzonder te noemen. Uxua Casa ligt aan het Quadrado, het centrale levendige plein van Trancoso, waarvan het decor bepaald wordt door een idyllisch wit kerkje. Jaarlijks komen tientallen toeristen naar dit kerkje om te trouwen. 

Uxua Casa Hotel bestaat uit individuele huizen/casas, die perfect opgaan in de omgeving. Het boutique hotel laat goed zien dat  ecovriendelijk geen afbreuk hoeft te doen aan design en sfeer. Het hotel heeft tien unieke mooi ingerichte huizen en bungalows in het historische centrum. Vier van de huizen zijn gerestaureerde huizen van vissers uit de 16e eeuw. 

Tips & tops van Uxua Casa Hotel:

  • Het hotel ligt op een unieke locatie, aan een levendig plein en slechts 7 minuten lopen van het strand
  • Alles wat in de keuken bereid wordt, komt uit eigen tuin of van lokale vissers en boeren
  • Het hotel heeft een heerlijke spa
  • Persoonlijke sportinstructie, zoals de Braziliaanse Capoeira, yoga en personal training, behoort ook tot de mogelijkheden.
  • U zit hier echt tussen de bevolking en u maakt die paar dagen ook echt deel uit van de gemeenschap
  • Een blote voetenparadijs in een relaxed dorpje in Bahia
  • Met uw verblijf bij Uxua steunt u de lokale bevolking 
  • Aan het strand heeft het hotel een spectaculaire loungebar gemaakt van oude vissersboten
  • Iedere villa heeft zijn eigen verhaal: Zo is er de villa Ze e Zilda. Ze en Zilda zijn de namen van de ouders van een vissersfamilie. In hun voormalig huis zijn nog altijd gedeelten van hun inventaris aanwezig, zoals een religieuze ‘oratorio’, een traditioneel altaar, maar ook voorwerpen uit de geschiedenis van Trancoso
  • Winnaar van de 'Best Smith Hotel Award 2014'

Rondreizen Brazilië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Foto’s Uxua Casa Hotel