Chileens merengebied & Chiloé

In het midden van Chili ligt een uitgestrekt merengebied met een aantal bijzondere nationale parken

Chileens merengebied & Chiloé

Meren en vulkanen

Het beroemde merengebied ligt in het midden-zuiden van Chili. Het is het vochtigste gebied van Chili en daarom prachtig groen; het kenmerkt zich door talloze meren en vulkanen. Er zijn tal van mogelijkheden om sportief bezig te zijn in dit gebied, denk aan trekking, klimmen of raften. Of juist heerlijk ontspannen in een van de warmwaterbronnen...

Nationaal Park Huerquehue

Het gebied is zeer geschikt voor  een rondreis per huurauto in uw eigen tempo; het heeft makkelijk te rijden routes. Pucón aan het meer en aan de voet van de Villarica vulkaan is het ideale uitgangspunt om het noorden van het merengebied te ontdekken. Er zijn verschillende nationale parken in de buurt. Onze aanrader is het Nationaal Park Huerquehue. Dit park staat bekend om de eeuwenoude Auracania-bomen of paraplubomen. Wilt u een spectaculaire ervaring: boek dan een begeleide Villarica-vulkaanbeklimming. Deze vulkaan is met sneeuw bedekt en heeft een actieve krater. Het is een pittige klim, maar u bent al glijdend met een speciaal pak aan zo weer beneden.

Chiloé

Het Zwitsers aandoende Puerto Varas bij de prachtige Osorno vulkaan is een goede basis voor het zuiden van het merengebied: maak als dagtocht een rondje om het meer Llanquihué met smaragdgroen water, de oevers dichtbegroeid met oerbos. Rij langs pittoreske dorpjes en naar het betoverende Lago Todos los Santos en bezoek de prachtige watervallen onderweg. Een uitstap naar het eigenwijze, authentieke eiland Chiloé met de vele houten kerkjes en woningen op palen (palafitos) is ook absoluut de moeite waard.

Rondreizen door Chili

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Chileens merengebied & Chiloé

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top