Wijngebieden

Een aantal van ’s werelds beste wijnen komen uit Chili. Vanuit Santiago de Chile kunt u verschillende wijngebieden bezoeken.

Wijngebieden

Chileense wijnen

De wijnbouw in Chili is gestart door Spaanse kolonisten, maar bestaat voornamelijk uit Franse druivenrassen. De wijngaarden bevinden zich in het midden van het land tussen de Andes en de kust. Het gebied is zeer vruchtbaar; veel zonuren overdag en in de avond geeft de Humboldtstroom vanuit de Stille Oceaan een verkoelend effect. Er is op geslaagde wijze een combinatie gemaakt tussen toerisme en wijnbouw. Naast een aantal bekende druivenrassen heeft Chili ook een eigen specialiteit, de carmenère, vergelijkbaar met een stevige merlot. De smaak van Chileense wijnen wordt gekenmerkt door een volle en sappige smaak
 
Vanuit Santiago de Chile kunt u verschillende wijngebieden bezoeken op eigen houtje met een huurauto of georganiseerd, maar wat is er leuker om te verblijven in één van de gastverblijven tussen de wijnvelden. Het dichtst bijgelegen gebied is de bekende Maipo Vallei waar de Cabernet Sauvignon druif floreert en waar de uitgestrekte wijnvelden van Concha y Toro en Santa Rita zich bevinden. Meer naar de kust ligt het mooie gebied Casablanca waar de witte wijnen het goed doen, wijnhuizen van Emiliana and Matetic liggen hier; dit gebied combineert goed met een bezoek aan bohemien Valparaiso en de modaine badplaats Viña del Mar. Het belangrijke wijngebied de Colchagua vallei bevindt zich een paar uur rijden van Santiago de Chile; exclusieve wijnhuizen als Lapostolle kunt u hier vinden.

Rondreizen door Chili

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Wijngebieden

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top