Mompox

Terwijl Colombia zich steeds verder ontwikkelde, is in Mompox de tijd stil blijven staan.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mompox

In Mompox is de tijd stil blijven staan. Terwijl de rest van het land zich steeds verder ontwikkelde en moderniseerde, ziet Mompox er nog steeds zo uit als tijdens de koloniale tijden. Vandaar ook dat UNESCO het in 1995 heeft opgenomen als World Heritage Site. Santa Cruz de Mompox (de officiële naam van de stad) ligt op een eiland omgeven door een zijtak van de Magdalena rivier. Mompox was een safe haven voor de Spanjaarden waar ze hun goud en kostbaarheden beschermden tegen de piraten. Veel van dit goud is gebruikt om kostbare artefacten mee te maken waarmee de diverse religieuze ceremonieën mee gevierd werden.

Wandelend door Mompox ziet u de vijf koloniale kerken, huizen en één van de meest prachtige begraafplaatsen van Colombia. Pasen is één van de belangrijkste periodes in de stad. De feestelijkheden starten een week eerder. Tijdens deze ‘Semana Santica’ verkleden kinderen en tieners zich in traditionele kostuums en dragen beelden van heiligen rond.

Ook foodies halen hun hart op in Mompox. Lokale vis, de capa kaas (een milde kaassoort), butifarra, chorizo en met name de heerlijke deserts gemaakt van ananas en limoen zijn befaamd.

 

Rondreizen door Colombia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Mompox

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top