San Agustin en Tierradentro

De archeologische sites San Agustin en Tierradentro zijn te bezoeken vanuit het koloniale Popayán
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

San Agustin en Tierradentro

Archeologische parels in Colombia

De indrukwekkende archeologische sites  van San Agustin en Tierradentro liggen in de centrale Andes en zijn te bereiken vanuit het prachtige koloniale Popayán. Beide vindplaatsen bevatten beelden en decoraties waarvan de motieven veel overeenkomsten hebben. Ze worden vaak tot dezelfde precolumbiaanse cultuur gerekend.

San Agustin

De archeologische sites van San Agustin bestaan voornamelijk uit beelden en mesitas bevatten. Mesitas, letterlijk tafels, zijn een soort hunebedden die ondersteund werden door beelden en omringd zijn door opgerichte stenen. In het Bosque de las Estatuas, het beeldenbos, zijn heel wat beelden gegroepeerd en krijgt u een overzicht van de merkwaardige kunst van deze cultuur.

Tierradentro

De archeologische site Tierradentro bestaat uit vijf opgravingen, Alto del Aguacate, Alto de San Andrés, Alto de Segovia, Alto del Duende en El Tablón, waar men ondergrondse grafkamers heeft aangetroffen. Een spiraalvormig trappenhuis geeft toegang tot de kamers die met bijzondere motieven zijn versierd. De grote kamers liggen 5 tot 8 meter onder de grond en bevatten nissen waarin de doden werden bewaard. Het hele complex kunt u te voet bezoeken, een prachtig gebied om te wandelen. In de buurt bevinden zich dorpjes van de inheemse Paéz die u ook op de lokale markten kunt treffen.

Rondreizen door Colombia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR San Agustin en Tierradentro

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top