El Arenal en de noordelijke regio

El Arenal ligt in Parque Nacional Volcán Arenal en bestaat voornamelijk uit nevelwoud en regenwoud
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

El Arenal en de noordelijke regio

Parque Nacional Volcán Arenal

De Arenal vulkaan behoort tot het Parque Nacional Volcán Arenal, waartoe ook de vulkaan Chato. Het grootste deel van het nationaal park is begroeid met nevelwoud en regenwoud, rijk aan plant- en diersoorten, rivieren, watervallen en warmwaterbronnen. De Arenal is een zogenaamde stratovulkaan (hoge kegelvormige vulkaan die is opgebouwd uit lagen van gestolde lava) en is de jongste en actiefste vulkaan van Costa Rica. In de omgeving van de Arenal worden verscheidene hete bronnen verwarmd door de vulkaan. Men heeft altijd aangenomen dat de Arenal een dode vulkaan was, maar nadat de vulkaan ongeveer vier eeuwen had geslapen werd hij op 28 juli 1968 weer actief. Door een aardbeving werd deze reus van 1633m weer wakker geschud. De oude gestolde lava van 1968 kan geobserveerd worden. Op dit moment is er geen rode lava te zien. De vulkaan is al een tijdje ´rustig´ in dat opzicht. Gasexplosies daarentegen zijn er wel te obseveren en te horen.

Rondreizen door Costa Rica

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR El Arenal en de noordelijke regio

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top