Monteverde Cloud Forest

Het Monteverde nevelwoudreservaat herbergt een bijzonder rijke flora en fauna, van orchideeën tot de beroemde quetzal vogel
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Monteverde Cloud Forest

Hangbruggen boven nevelwoud

Het Monteverde nevelwoudreservaat ligt op 1400m in het prachtige berglandschap van de Cordillera de Tillaran. Een nevelwoud is een specifiek soort regenwoud, met hoge regelmaat in nevelen gehuld. Monteverde Cloud Forest staat bekend om zijn enorme biodiversiteit, 130 soorten zoogdieren, 500 vogelsoorten, 120 amfibieën en reptielen en meer den 3000 verschillende planten. De plantengroei van het nevelwoud wordt gekenmerkt door varens, bromelia’s, mossen en orchideeën die de stammen en takken van de woudreuzen bedekken. Samen met de nevel geeft dit het bos een sprookjesachtige sfeer. Onder het reservaat vallen het Reserva Biológica Bosque Nuboso Monteverde, met het grootste aantal orchideeën ter wereld en o.a. de beroemde quetzal vogel die hier tijdens zijn trek neerstrijkt. Verder het Bosque Eterno de los Niños (gefinancierd door scholen en kinderen van over de hele wereld) en het Reserva Santa Elena. Ook bekend is het Selvatura park dat één van de beste mogelijkheden biedt voor een tocht in het bladerdak van het woud, een ecosysteem op zich waar u een andere fauna en flora terug vindt. Het park beschikt over een syteem van acht hangbruggen verbonden met paden die je door de kruinen leiden.

Rondreizen door Costa Rica

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Monteverde Cloud Forest

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top