Amazone regenwoud van Ecuador

In de Amazone van Ecuador liggen twee nationale parken, Reserva Faunística Cuyabeno en Parque Nacional Yasuni

Amazone regenwoud van Ecuador

Het regenwoud van Ecuador

Het Reserva Faunística Cuyabeno is een tropisch regenwoud gebied in het oosten van Ecuador op de grens met Peru en Colombia, onderdeel van het Amazone ecosysteem. Het bestaat uit rivieren, lagunes en gedeeltelijk onder water staand bos. Tot de rijke flora die in het reservaat aanwezig zijn behoren wilde rozen en 60 verschillende orchideeën soorten. Het ongelofelijke aantal van 12.000 verschillende planten zijn in het reservaat geteld! Meer dan 550 verschillende vogelsoorten, zoals de Amazone adelaar met een spanwijdte van bijna 2,5 meter en meer dan 350 vissoorten, waaronder piranha's. Onder de reptielen anaconda's, alligators en rivier schildpadden. En tenslotte zoogdieren zoals de roze zoetwaterdolfijn.

Nationaal park Yasuni

Het nationale park Yasuni bevindt zich iets ten zuiden van het Cuyabeno reservaat. In het park leven een aantal lokale stammen die nauwelijks contact met de buitenwereld hebben, zoals de Tagaeri en Taromenane stam. Het park bestaat voornamelijk uit regenwoud en wordt wel de biologisch meest diverse plek op aarde genoemd! Met een immense diversiteit aan amfibieën, vogels, zoogdieren en vaatplanten. De Yasuni vleermuis komt zelfs alleen maar in dit park voor.

Rondreizen door Ecuador en Galapagos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Amazone regenwoud van Ecuador

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top