Share

De Andes ten noorden van Quito

De markt van Otavalo

Omringd door hoge vulkanen zoals de Cayambe (5790 m). de Cotacachi (4939 m) en de heilige Imbabura (4609 m) ligt de kleurrijke stad Otavalo op 2500 meter. De stad is vooral bekend om de markten waar vee, handwerk, leerbewerking, houtsnijwerk en textiel verkocht wordt. Deze markten gaan terug tot de pre-Inca tijd en de Otavaleños (inwoners van Otavalo) staan internationaal bekend om hun weefkunst en vakmanschap. In de buurt ligt het prachtige kratermeer Cuicocha.

Lager gelegen bevinden zich, op de flanken van de vulkanen, een tweetal bijzondere natuurreservaten met nevelwoud. De nationale parken Mindo en Mashpi kennen een specifieke flora van bromelia’s tot vele orchideeënsoorten, meer dan 500 vogelsoorten en vele vlinders. Ook groter wild als apen en poema’s hebben hun thuis in deze unieke gebieden.

In het noordelijk Andes gebied ligt ook één van de meest bijzondere en oudste haciendas van Zuid-Amerika. Een verblijf op de zeer authentieke en nog werkende hacienda Zuleta is een ervaring om nooit te vergeten.

Inspiratie voor Ecuador en Galapagos

sluiten