De Andes ten noorden van Quito

Bezoek de markt van Otavalo, verblijf op de authentieke haciënda Zuleta en geniet van de flora en fauna in Mindo en Mashpi

De Andes ten noorden van Quito

De markt van Otavalo

Omringd door hoge vulkanen zoals de Cayambe (5790 m). de Cotacachi (4939 m) en de heilige Imbabura (4609 m) ligt de kleurrijke stad Otavalo op 2500 meter. De stad is vooral bekend om de markten waar vee, handwerk, leerbewerking, houtsnijwerk en textiel verkocht wordt. Deze markten gaan terug tot de pre-Inca tijd en de Otavaleños (inwoners van Otavalo) staan internationaal bekend om hun weefkunst en vakmanschap. In de buurt ligt het prachtige kratermeer Cuicocha.

Lager gelegen bevinden zich, op de flanken van de vulkanen, een tweetal bijzondere natuurreservaten met nevelwoud. De nationale parken Mindo en Mashpi kennen een specifieke flora van bromelia’s tot vele orchideeënsoorten, meer dan 500 vogelsoorten en vele vlinders. Ook groter wild als apen en poema’s hebben hun thuis in deze unieke gebieden.

In het noordelijk Andes gebied ligt ook één van de meest bijzondere en oudste haciendas van Zuid-Amerika. Een verblijf op de zeer authentieke en nog werkende hacienda Zuleta is een ervaring om nooit te vergeten.

Rondreizen door Ecuador en Galapagos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR De Andes ten noorden van Quito

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top