Quito en Cuenca

De steden Quito en Cuenca hebben een schilderachtig historisch centrum, opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco

Quito en Cuenca

Hoofdstad Quito

Quito is de hoofdstad van Ecuador. De stad heeft een unieke ligging op een hoogte van 2850 m. Quito wordt omgeven door 14 deels actieve vulkanen op de oostelijke helling van één van deze 14, de Pichincha. Ook de vorm van de stad is bijzonder, met zijn 70 km lengte en slechts 4 km breedte is het uitzonderlijk lang gerekt. Het historische centrum van Quito is, na dat van Havana (Cuba), het grootste van Latijns-Amerika. In 1978 werd het centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Hiermee werd Quito, samen met het Poolse Krakau, de eerste stad ter wereld waarvan het centrum op deze lijst werd geplaatst. Het historische centrum bestaat uit karakteristieke witgepleisterde huizen, smalle straatjes, markten, rijkversierde kathedralen en barokke kerken rondom het grote centrale plein, de Plaza de Independencia.

De koloniale stad Cuenca

Cuenca ligt ten zuiden van Quito, aan de Tomebamba rivier, op een hoogte van 2500 meter. Op de plaats van het huidige Cuenca stond aan het begin van de 16e eeuw een Incastad genaamd Tomebamba. Van de stad Tomebamba zijn uitsluitend een paar muurresten overgebleven aan de oevers van de rivier. Dit koloniale juweeltje van het zuiden heeft nauwe geplaveide straatjes, witgekalkte gebouwen met rode dakpannen, mooie pleinen en kerken met koepels. In 1999 werd het stadscentrum dan ook opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Rondreizen door Ecuador en Galapagos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Quito en Cuenca

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top