Riobamba en de Duivelsneus

Bezoek vanuit Riobamba de markt van Guamote, het Chimborazo park of maak de beroemde treinreis langs de Duivelsneus

Riobamba en de Duivelsneus

Hoogtepunten vanuit Riobamba

Riobamba ligt in centraal Ecuador op een hoogte van 2760 meter, dichtbij verschillende vulkanen, zoals de Chimborazo. Het is een belangrijk commercieel centrum voor de centrale hooglanden. De grote markt die op zaterdag in de stad wordt gehouden is dan ook een ontmoetingsplek voor lokale mensen uit de wijde omgeving. Riobamba is tevens het vertrekpunt voor de spectaculaire treinreis naar El Nariz del Diablo (de Duivelsneus).

Treinreis El Nariz del Diablo

De treinreis El Nariz del Diablo (tussen Riobamba en Alausi) was onderdeel van het oorspronkelijke traject van Quito naar Guayaguil. Het commerciële nut van dit traject is door de aanleg van snelwegen verdwenen, maar gelukkig is het meest spectaculaire stuk behouden. De trein rijdt door de ruige binnenlanden van Ecuador met prachtige vergezichten en komt door lokale dorpjes. Bij het laatste traject van de trein wordt de Duivelsneus (El Nariz del Diablo) afgedaald. De afdaling is zo steil dat haarspeldbochten niet meer voldoen, de trein zigzagt tussen wissels achtereenvolgens voor en achteruit naar beneden!

De markt van Guamote

Ten zuiden van Riobamba bevindt zich Guamote waar op donderdag een indianenmarkt plaats vindt. Het hele stadje kleurt op deze dag rood door de traditionele rode poncho’s die de lokale mensen, die vanuit de hele omgeving naar Guamote komen, dragen. 
Er worden o.a. schapen, varkens, lama’s, aardappelen, wol, kleding en gereedschappen verkocht. Of men komt alleen om elkaar te ontmoeten. Er vindt hier nog ouderwetse ruilhandel plaats!

Reserva Faunística Chimborazo

Het Reserva Faunística Chimborazo ligt ten noordwesten van Riobamba. Het park is opgericht ter bescherming van de vicuñas, de alpacas en de lama’s welke hier geherintroduceerd zijn. De blikvangers zijn de besneeuwde vulkanen Chimborazo van 6310m (de hoogste vulkaan in de Andes) en de Carihuayrazo van 5020m, ook wel de “besneeuwde Andesreuzen” genoemd. Onderdeel van het reservaat is een groot zanderig plateau, de Arenal, op 4400m hoogte ten westen van de Chimborazo. Ondanks dat het hier guur en winderig kan zijn is het erg mooi met kleine bloemetjes die er groeien en de beste plek om vicuñas (kleinste lama-soort) te zien.

Rondreizen door Ecuador en Galapagos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Riobamba en de Duivelsneus

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top