Vulkanen van Guatemala

Guatemala telt maar liefst veertig vulkanen, die voor een groot deel het landschap bepalen.

Vulkanen van Guatemala

Land van vulkanen

Guatemala is één van de meest vulkanische landen ter wereld, totaal telt het land 40 vulkanen. De vulkaangordel bevindt zich langs de westelijke kuststreek van Guatemala en is ontstaan door het schuiven van de ene tektonische plaat (Cocosplaat) onder de andere (Caribische plaat). De hoogste vulkaan is de Tajamulco, met 4220 m is het zelfs het hoogste punt van heel Midden Amerika. De belangrijkste andere vulkanen zijn de Santa Maria (3772 m), de Fuego (3763 m) en de Volcán del Agua (3766 m), die in 1773 de oude hoofdstad van het land Antigua verwoestte. Verder de (3537 m), de San Pedro (3020 m) en de Tolimán (3158 m), welke aan de oevers van het meer van Atitlán liggen. Ondanks dat de meeste vulkanen zijn uitgedoofd zijn er ook nog een aantal actief waaronder de Pacaya (2552 m) vlakbij Guatemala City.

Rondreizen door Guatemala

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top