Amazone regenwoud

In het Amazone regenwoud van Peru liggen een paar unieke natuurgebieden waaronder Manu National Park

Amazone regenwoud

Het Peruaanse Amazone regenwoud

Ten oosten van de Andes bevindt zich het gigantische Amazone regenwoud dat maar liefst de helft van de totale oppervlakte van Peru beslaat. De meest spectaculaire flora en fauna van de aarde vindt u terug in dit gebied.

In het zuiden van het land ligt het wonderschone Tambopata nationaal reservaat. Varend over meanderende jungle rivieren komt u ongetwijfeld oog in oog te staan met kaaimannen, apen, reuzenotters en misschien wel hét roofdier van Zuid-Amerika: de jaguar! Op de befaamde kleilikken ziet u honderden kleurrijke ara’s zich dagelijks verzamelen. Manu nationaal park is het grootste beschermde natuurgebied in Peru en een waar paradijs voor elke vogel- en natuurliefhebber.

In Noord-Peru vloeien twee machtige rivieren, de Ucayali en de Marañon, samen en vormen zo de Amazone, de grootste rivier ter wereld. Bij de samenvloeiing ligt het natuurpark Pacaya-Samiria. Dit park bestaat uit primair regenwoud en talloze waterwegen en meren waar het wemelt van het dierenleven. In het woud vindt u verschillende apensoorten, waaronder het prachtige gouden leeuwaapje, grotere dieren als de tapir en meer dan 300 soorten tropische vogels. Het gebied is uitermate geschikt om met een Amazone cruise verkend te worden.

Niet ver van de plek waar de Rio Mayo uitmondt in de Rio Huallaga liggen de nog maar weinig bezochte berg- en laaglandregenwouden van Tarapoto. Een kakofonie aan geluiden wordt veroorzaakt door tropische vogels, brulapen en insecten. Er zijn schitterende boottochten en wandelingen te maken. In het gebied bevindt zich ook het plaatsje Lamas waar jungle indianen leven die hun tradities nog steeds in ere houden. Ondanks dat zij in het laagland leven, vertoont hun klederdracht meer gelijkenis met die van de hooglandindianen dan die van regenwoudvolken.

Rondreizen door Peru

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Amazone regenwoud 

Amazonica Inkaterra Lodge

Luxe Amazone lodge met veel privacy

INSPIRATIE VOOR Amazone regenwoud

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top