Cajamarca

Koloniale parel van het noorden

Cajamarca

Koloniale parel van het noorden

Het was in Cajamarca waar de Spaanse conquistador Pizarro de laatste Inca keizer Atahualpa in een hinderlaag lokte en gevangen nam. Ondanks dat Atahualpa hem tegemoetkwam met losgeld, een kamer vol goud en zilver, werd hij toch ter dood veroordeeld. De ‘beschaving’ was begonnen. Het geeft een bijzonder gevoel om in deze historische plaats rond te dwalen. Het traditionele Cajamarca ligt in de gelijknamige groene vallei, in het noorden van Peru. Het heeft een goed bewaard gebleven Spaans koloniaal centrum. Rond de Plaza de Armas (het centrale plein) bevinden zich de kathedraal, indrukwekkende kerken en barokke huizen aan geplaveide straatjes. Even buiten Cajamarca liggen de Baños del Inca, de warmwaterbronnen van de oude Inca’s.

Rondreizen door Peru

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top