Nazca lijnen

De Nazca lijnen spreken tot ieders verbeelding; een groot aantal lijnen en figuren in de woestijn ten zuiden van Lima

Nazca lijnen

Mysterieuze lijnen in de woestijn

Voor 1939 had niemand nog gehoord van het kleine stadje Nazca ten zuiden van Lima, totdat de Noord-Amerikaanse wetenschapper Paul Kosok over het woestijngebied vloog en een groot aantal lijnen en geometrische figuren opmerkte. Zo’n driehonderd tekeningen, uitgehouwen in de grond, onder meer van een aap, vogel, lama en hagedis, zijn vanuit een klein vliegtuig te aanschouwen. Het bleek een van de meest indrukwekkende en raadselachtige vondsten van het oude Peru. Zelfs in 2020 werd er nog een nieuwe geoglief ontdekt. De mysterieuze tekening van een enorme katachtige is volgens archeologen zo'n tweeduizend jaar oud. Nog steeds is niet duidelijk wat de lijnen precies betekenen. Maken ze deel uit van een astronomische kalender? Of zijn het misschien toch landingsbanen van buitenaardse wezens?

Rondreizen door Peru

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Nazca lijnen

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top